Skip to main content
JORNADES TRANSICIÓ ENERGÈTICA I TERRITORI

JORNADES TRANSICIÓ ENERGÈTICA I TERRITORI

Sessió del Baix Ebre i Montsià de la 4ª edició del Projecte Transició Energètica i Territori, aquesta vegada amb la participació del Centre d'Estudis Vilassarencs (CEV), el Centre d'Estudis Comarcals del Segrià (CECS) i diverses associacions de les Terres de l'Ebre. El projecte TEiT4, organitzat per CMES juntament amb Centres d'Estudis Locals, és un pla de desplegament de conferències i jornades pel territori amb l’objectiu de prendre consciència de la necessitat de transitar vers les energies renovables per fer front al canvi climàtic i a les necessitats energètiques del futur. Un dels aspectes transcendents de la Transició Energètica actual, de caràcter global i local, és la distribució i menor intensitat de les fonts d’energia i la necessitat de grans superfícies de territori per captar-la. Si bé aquest aspecte imposa limitacions, també obre noves oportunitats de participació i la possibilitat d'establir una societat més equilibrada, eficient i resilient.

Aquest procés de transició energètica posiciona les comarques rurals com el Baix Ebre i el Montsià com un espai estratègic en matèria de producció elèctrica renovable. La pressió sobre les administracions locals i sobre el conjunt del territori és molt forta per donar curs als objectius de neutralitat carbònica que venen definits per al 2050. Aquest escenari, una vegada més, accentuarà l'especialització territorial i la massificació d'instal·lacions. Davant d'aquesta situació creix la preocupació dels actors territorials ebrencs i sorgeix la necessitat de repensar la relació del territori amb l'energia.

La Jornada Baix Ebre i Montsià serà en format presencial i també online (ZOOM) el dissabte 13 d'abril a les 10h

Presencial: Consell Comarcal del Montsià, plaça Ll. Companys, s/n, 43870 Amposta - cal confirmar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Enllaç ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/84915040777?pwd=L29MSmhYUDI2OU9kSzMwVFhxSWpjQT09